logo
RNTV Live

Olandezul Gijs Jorna a semnat cu Tricolorul!

Gijs Jorna, voleibalist
Cristian Anghelescu

Olandezul Gijs Jorna a semnat cu Tricolorul!

Tricolorul LMV Ploieşti a mai realizat un transfer în vederea formării lotului pentru sezonul viitor competiţional. După ce a devenit campion național în Franța, olandezul Gijs Jorna, jucător de lot național, s-a alăturat proiectului ploieștean.

Născut la 30 mai 1989, la Enkhuizen, Jorna (1.96 m şi 85 kg, detenta la atac 3.40 m, detenta la blocaj 3.10 m) evoluează pe postul de extremă/trăgător secund. Are experiență, totodată, și ca libero, post pe care a jucat mai mult timp la reprezentativa Olandei.

Jucătorul olandez va sosi la Ploiești după un sezon foarte bun avut cu Chaumont Volleybal 52. Cu ei a devenit campion naţional în Franţa. În CEV Challenge Cup a fost finalist, formaţia franceză pierzând dubla manşă cu ruşii de la Fakel Novy Urengoy.

Portret de campion

Voleibalistul olandez a debutat la VV Madjoe, în localitatea sa natală, iar în Olanda a mai jucat şi pentru HVA Amsterdam. Din 2010 s-a transferat în Hexagon, evoluând un sezon la Saint Quentin Volley, în prima ligă franceză. Apoi, a evoluat până în 2016 în Belgia, unde a jucat, cea mai mare perioadă de timp la Topvolley Callant Antwerp.

Cel mai bun sezon cu echipa belgiană l-a înregistrat în 2014/2015, când a evoluat şi în grupele Ligii Campionilor. A fost, de asemenea, finalist în Cupa Belgiei. În sezonul următor s-a transferat la Noliko Maaseik, tot în Belgia, după care a revenit în Franţa, la Chaumont Volleybal 52. Cu această echipă a obținut cele mai bune performanțe ale sale din cariera de club.

Voleibalist de echipă națională

Gijs Jorna este, de asemenea, component al lotului naţional al Olandei, reprezentând ţara sa încă de la nivelul de juniori, din 2007. Din 2010 a fost cooptat în Naţionala de seniori, evoluând în Liga Mondială, având, până în prezent, peste 150 de selecţii.

Chiar săptămâna trecută a evoluat sub culorile ţării sale în cadrul turneului final din Liga Mondială, grupa a II-a valorică. În 2016 a ocupat locul al treilea, ratând la limită promovarea în prima grupă valorică. Olanda nu reuşea nici de această dată să ajungă în finală, ocupând locul al patrulea, la turneul final din Australia. Jorna s-a clasat, cu echipa Țării Lalelelor, pe locul al nouălea la ediţia precedentă a CE.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor