logo
RNTV Live

OFICIAL: Mijlocașul cu 93 de meciuri în Ligue 1 a semnat cu Petrolul!

IMG_20230328_132126-scaled-1
Ștefan Petre

Ismaël Diomandé, jucător cu 18 meciuri la echipa națională din Coasta de Fildeș, alături de care a câștigat Cupa Africii în 2015, a fost prezentat oficial la Petrolul Ploiești, astăzi, 28 martie, de către președintele Claudiu Tudor.

Mutarea anunțată încă de ieri de site-ul Republika News a fost confirmată de site-ul și paginile de socializare ale clubului galben-albastru. Astfel, s-a concretizat primul transfer de când Marian Copilu a devenit președinte și acționar al ”lupilor galbeni”.

Comunicat oficial FC Petrolul Ploiești:

FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu jucătorul ivorian Tiemoko Ismaël Diomandé, acesta semnând un angajament cu clubul nostru.

În vârstă de 30 de ani, Diomandé joacă pe postul de mijlocaș și are la activ 93 de prezențe în primul eșalon din Franța, pentru AS Saint-Etienne, formație cu care a câștigat și Cupa Ligii Franței (2013), și SM Caen. Ultimii ani din carieră și i-a petrecut în Turcia, jucând pentru Rizespor, Konyaspor și, ultima dată, Samsunspor, fiind, de asemenea, și fost internațional al Coastei de Fildeș (18 selecții), dar și câștigător al Cupei Africii (2015).

Bun venit, Ismaël Diomandé!

Mijlocaș defensiv de meserie, ivorianul poate evolua și pe postul de fundaș central și va ajunge la Ploiești din postura de jucător liber de contract. Acesta s-a despărțit de turcii de la Samsunspor în luna februarie a acestui an, scrie DigiSport.

O problemă remarcată de Gazeta Sporturilor este faptul că Diomandé n-a mai jucat într-un meci oficial din noiembrie 2021, fiind o lungă perioadă de timp accidentat. Rămâne de văzut, în aceste condiții, cum se va descurca ivorianul la echipa-fanion a județului Prahova.

  • 150 de mii de euro este cota de piață a lui Ismaël Diomandé, potrivit Transfermarkt;
  • De-a lungul carierei, Ismaël Diomandé a mai jucat la Saint-Etienne, Caen, Rizespor și Konyaspor;
  • 93 de meciuri a bifat Diomandé în Ligue 1, reușind să marcheze un gol
  • a bifat 39 de partide în campionatul Turciei;
  • are 8 apariții în Europa League.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor