logo
RNTV Live

Oferte de 1 Mai pentru toate buzunarele: de la câteva sute de lei în ţară, până la câteva sute de euro în Dubai

litoral
rnews

Nici nu a trecut bine Paştele că agenţiile de turism se întrec deja în oferte pentru mini vacanţa de 1 Mai. Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Atât pentru cei dispuşi să scoată din buzunare  doar câteva sute de lei, până la cei pentru care banii nu sunt o problemă.

Cele mai solicitate sunt, în mini vacanţa de 1 Mai, staţiunile de la mare.  Astfel, în România, preţul mediu pe litoral, în staţiunea Mamaia este 30 de euro/ persoană/noapte. Dacă preţul vi se pare ridicat, există şi varianta vilelor şi pensiunilor de la malul mării, unde preţul se situează în jurul sumei de 100 de lei pe noapte.

Vecinii bulgari vin şi ei cu oferte generoase pentru vacanţa de 1 mai. Hotelierii au pregătit oferte promoţionale de deschidere a sezonului estival , majoritatea unităţilor de cazare oferind pachete de 2,3 sau 4 zile pentru o vacanţă de 1 mai în Bulgaria. Preţurile pleacă de la 60 de euro de persoană şi ajung la 175 de euro la un hotel de cinci stele. Tot cu câteva sute de euro, mai multe, ce-i drept, vă puteţi relaxa în staţiunile din Grecia ori Turcia, locuri, de altfel, agreate de români când vine vorba de petrecerea vacanţelor. O excursie în Turcia, spre exemplu, cu avionul, 7 nopţi cazare la hotel de patru stele, all inclusive, coste peste 400 de euro de persoană. În Grecia puteţi petrece câteva zile de vis în Halkidiki sau Thasos cu 35 de euro de persoană pe noapte

Pentru cei care îşi doresc o vacanţă de neuitat şi sunt şi dispuşi să scoată din buzunare o sumă consistentă de bani , există şi varianta propusă de agenţii a unui sejur în însoritul Dubai. Numai că aici preţurile pleacă de la 600 de euro şi pot ajunge până la câteva mii de euro.

Nici muntele nu este ocolit de turişti când vine vorba de mini vacanţa de 1 mai. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe Valea Prahovei au scos la vânzare pachete turistice de nerefuzat. Pentru cei mai pretenţioşi, cazarea pe două nopţi, cina festivă şi program artistic la un hotel din Sinaia, spre exemplu, ajunge la 499 lei ( camera dublă/ două persoane). Dacă vreţi un apartament pentru această vacanţă, veţi fi nevoiţi să scoateţi din portofele 1285 lei lei ( două persoane/ sejur 3 nopti).  Dacă, însă,  sunteţi adepţii pensiunilor, cu câteva sute de lei puteţi petrece un concediu plăcut pe Valea Prahovei.

Hotelierii spun că din ce în ce mai mulţi turişti  caută unităţi cu centre spa pentru petrecerea mini vacanţelor. Foarte multe cereri anul acesta au fost înregistrate pentru staţiunile Băile Felix, Călimaneşti, Sovata sau Geoagiu Băi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor