Oferta limitată pentru românii în căutarea unei locuințe prin programul Noua Casă

Cei care își doresc să beneficieze de programul guvernamental „Noua Casă” se confruntă cu tot mai puține opțiuni, în contextul creșterii prețurilor imobiliare care reduc oferta disponibilă. Cu sume maximale acordate de până la 119.000 euro, programul rămane o soluție pentru cei ce își doresc o locuință, însă cu condiții stricte.

Programul Noua Casă oferă finanțare în lei pentru cumpărarea unei singure locuințe, însă cerințele răman neschimbate față de anii precedenți. Potrivit Oanei Ivan, expert imobiliar, aplicanții nu trebuie să dețină o proprietate mai mare de 50 mp utili și să nu fi achiziționat deja o locuință prin acest program.

Suma maximă a creditului disponibil variază în funcție de prețul locuinței. Pentru locuințele sub 70.000 euro, beneficiarii pot accesa un credit de până la 66.500 euro, cu un avans de 5%. În cazul locuințelor cu prețuri între 70.000 și 140.000 euro, suma maximă crește la 119.000 euro, cu o contribuție inițială de 15%.

Astfel, cu un avans minim, majoritatea românilor își îndreaptă atenția către garsoniere sau garsoniere duble, pentru a se încadra în limitele financiare stabilite de program.

Beneficiarii pot achiziționa locuințe noi, construite prin programele ANL, locuințe consolidate sau alte categorii de locuințe cu o vechime de peste 5 ani, recepționate la finalizarea construcției sau intervenției pentru consolidare sau reducere a riscului seismic.

Cu toate acestea, în condițiile actuale, cu prețurile în creștere și oferta limitată, programul Noua Casă devine o opțiune restransă pentru romanii în căutarea unei locuințe accesibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *