logo
RNTV Live

OFERTĂ BOGATĂ, CLIENȚI PUȚINI/VIDEO

Georgescu Cristi

Piata Halelor Centrale se poate mandri cu una dintre cele mai bogate oferte de fructe, legume si verdeturi din judet. Comercianti care se spetesc sa aduca inca de la primele ore ale diminetii produse proaspete, din solariile proprii. Doar ca la fiecare taraba abia de aici incep povestile. Desi practica preturi acceptabile, scazute cat sa nu aduca bani de acasa, pietarii se uita in zare dupa clienti. Cei care le fac zilnic safteaua, si catre care vand produsele, sunt in mod special pensionarii. Dar si acestia ajung din ce in ce mai rar sa le cumpere marfa.

Este oferta acestei comerciante venite tocmai din judetul Dambovita. Georgeta Matei, sau Mama Zarzavatrurilor, cum ii spun cei din piata, vorbeste cu drag despre munca pe care o face. Chiar daca ii este greu, uneori, ii zambeste fiecarui client ce se opreste in fata tarabei sale.

Chiar daca vineri este o zi in care, cel putin dimineata, vin mai multi cumparatori, sunt ore bune intr-o zi cand pietarii nu vand nici macar o legatura de patrunjel.

Singura certitudine a comerciantilor din piata Halelor Centrale sunt produsele lor cu care se mândresc si pe care le vand zilnic, la tarabe.

Comerciantii sunt dispusi sa negocieze pretul produselor, doar sa ii multumeasca pe clienti. Chiar si cei care vand legume considerate trufandale, cum ar fi, de pilda, cartofii romanesti. Un kilogram ajunge sa coste la taraba si 25 de lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor