În cadrul unei acțiuni de monitorizare a faunei din Parcul Național Retezat, angajații Administrației Parcului Național Retezat au reușit să fotografieze un exemplar frumos de pisică sălbatică

P informații otrivit informațiilor furnizate de Agerpres, această pisică sălbatică, un animal solitar, este rar observată de oameni în mediul său natural. Fiind protejată prin convenții internaționale, se estimează că în România există aproximativ 10.000 de exemplare. Pisica sălbatică își desfășoară activitățile de vânătoare în timpul nopții și se hrănește cu mamifere mici și păsări.

Într-un gest dedicat iubitorilor de pisici, Administrația Parcului Național Retezat împărtășește o imagine minunată a acestei pisici sălbatice (Felis Silvestris), surprinsă în timpul unei acțiuni de monitorizare desfășurate săptămâna trecută de colega lor, Lucia Ursu, din cadrul Educație și Comunități APNR.

Datorită diversității habitatelor sale, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat găzduiește nu mai puțin de 55 de specii de mamifere, reprezentând peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiții propice pentru supraviețuirea unora dintre cele mai importante carnivore mari europene, precum râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos), și lupul (Canis lupus), conform precizărilor făcute de APNR.

Parcul Național Retezat, situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *