Obişnuieşti să te deplasezi cu bicicleta? Iată ce ţi se poate întâmpla

Polițiștii au organizat şi desfăşurat recent acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de abaterile săvârșite de bicicliști. Acţiunile au fost realizate la nivel naţional  participând în total 1.982 de polițiști, dintre care 1.169 din cadrul structurilor rutiere. Au fost aplicate 6.933 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea, 2.607 sancțiuni le-au fost aplicate bicicliștilor (1.713 sancțiuni cu avertisment), astfel:

cel mai verde complex reziential

– 436, pentru circulația pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;

– 122, pentru circulația pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

Când se circulă PE bicicletă, nu se traversează carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

sursa www.poliţiaromână.ro

sursa foto România Tv

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here