logo
RNTV Live

OBEZITATEA AFECTEAZĂ TOT MAI MULȚI COPII

Marin Ana

Obezitatea în rândul copiilor este un fenomen tot mai întâlnit. Boala se declanșează în mod special din cauza unei alimentații neadecvate și a lipsei de mișcare. Părinții sunt sfătuiți să apeleze la un medic nutriționist atunci când sunt depășiți de situație.

Putem vorbi de obezitate în cazul unui copil chiar înainte ca acesta să se nască. Mama nu trebuie să mănânce cât pentru doi. O atenție sporită trebuie și când se trece la diversificare.

Nici puiul din comerț, crescut cu hormoni și antibiotice, nu este recomandat celor mici. Vitaminele sintetice în exces le pot face rău de asemenea micuților. Primul semn de alarmă este grăsimea acumulată în zona abdomenului unui copil.

Părinții ar trebui să le scoată copiilor din meniu toate alimentele procesate, zahărul, dulciurile din comerț și mâncarea de la fast food și să-i îndrume să facă mișcare. Ploieștenii spun că îi protejează pe copii cât de mult pot prin alimentație.

În România, 1 din 4 copii are probleme de greutate și 1 din 10 suferă de obezitate. Asta duce la dezvoltarea multor afecțiuni ca diabetul, boli cardio vasculare, preinfarct sau accidente vasculare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor