Oamenii legii prahoveni au efectuat 38 de perchezitii în mai multe județe, inclusiv în Prahova/VIDEO

Oamenii legii prahoveni au efectuat 38 de perchezitii în mai multe județe, inclusiv în Prahova

Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat 38 de percheziții domiciliare. Au fost desfasutare în județele Prahova, Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea, dar și în municipiul București. Au fost efectuate la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat.

cel mai verde complex reziential

45 de persoane au fost audiate, iar 9 persoane au fost aduse la sediul unității de poliție.

Acuzații

În fapt, începând cu luna martie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare. Acestea se realizau prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a circa 1,7 tone de tutun de fumat.

Prejudiciul total estimat la acest moment este de 1.969.080 de lei.

Captura impresionanta

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 1.860 de kilograme de tutun mărunțit, 992 de kilograme de frunze de tutun, 28.534 de țigarete confecționate artizanal. Au fost descoperite și 6 aparate pentru confecționarea țigaretelor și3 mașini industriale pentru tocat frunze de tutun. De asemenea mai erau și 5.100 de etichete autocolante inscripționate, 2 laptopuri, 1 DVR, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei.

Totodată, a fost indisponibilizată și o autoutilitară utilizată în activitatea infracțională.

În urma probatoriului administrat, față de 4 persoane, două femei și doi bărbați, cu vârstele de 26, 33, 42 și respectiv 44 de ani, din județele Prahova, Dâmbovița și municipiul București, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate unității de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here