logo
RNTV Live

Oamenii legii, din nou la vânătoare în mai multe judeţe, inclusiv Prahova. Sunt căutate persoane care se foloseau de firme fantomă

firme fantomă/ sursă foto PortalSM
Mihai Constantinescu

Percheziţii de amploare. Sunt căutate persoane bănuite de evaziune fiscală

 

Oamenii legii, din nou la vânătoare în mai multe judeţe, inclusiv Prahova. Sunt căutate persoane care se foloseau de firme fantomă şi ar fi cauzat un prejudiciu uriaş.

În total sunt oraganizate 32 de percheziții în București și în 6 județe, dintre care şi Prahova, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală, anunţă Poliţia Română.

Cercetările au condus la concluzia că în perioada 2012 – 2017,  reprezentanţii unei firme, din județul Mureş, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă.

Astfel, societatea din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă, care nu ar fi declarat livrări către societatea vizată.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/exceptional-daniela-licaprofesoara-geniu-de-la-colegiul-national-i-l-caragialecare-a-creat-la-ploiesti-un-mic-silicon-valley-schimba-destine/

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 284.000 de lei.

Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere. Persoanele depistate urmează să fie conduse la audieri pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor