logo
RNTV Live

O turistă a fost încarcerată în Egipt din cauza unui suvenir achiziționat cu suma de 250 de euro. “Nu mi-am închipuit că acea obiect mi-ar aduce nenorocire.”

Prahova, înzestrată de natură cu o "piramidă egipteană naturală"/ sursă foto www.cata.ro
Constantin Corina

O turistă franceză a fost arestată în Egipt după ce a cumpărat un suvenir în valoare de 250 de euro. Excursia de vis în Egipt s-a transformat într-un coșmar pentru Nathalie, care a fost acuzată că a încercat să scoată ilegal din țară o antichitate valoroasă

O femeie în vârstă de 56 de ani a fost reținută la aeroportul Luxor și a fost ținută în custodia poliției timp de opt zile. Ea a fost acuzată de posesie și trafic de antichități, autoritățile susținând că suvenirul achiziționat de ea era de fapt o antichitate în vârstă de 4.500 de ani.

După zece zile petrecute în Egipt, Nathalie urma să se întoarcă acasă, iar la controlul de securitate de pe aeroportul Luxor, bagajele ei au fost scanate și a fost detectată statueta suspectă. Aceasta fusese cumpărată cu o zi înainte dintr-o galerie de artă a Hotelului Winter Palace, Nathalie dând pentru ea 250 de euro. “Am fost atrasă de acel obiect, nu mi-am închipuit că îmi va aduce ghinion”, a mărturisit ea pentru Le Figaro.

Avocatul desemnat de instanță i-a explicat că este considerată vinovată și i-a sugerat să își ceară scuze la poliție. În timpul detenției, a fost nevoită să împartă o cameră mică de 10 metri pătrați cu alte 40 de persoane reținute. Jean-François Rial, CEO al agenției de turism care organizase excursia, a intervenit pentru a ajuta. După două zile, Nathalie a fost adusă în fața unui judecător vorbitor de limba franceză.

La proces a fost convocat și proprietarul galeriei, care a fost obligat să furnizeze adresa atelierului de producție unde au fost găsite alte statuete similare. Deși procedurile au fost întrerupte, Nathalie nu a fost formal achitată.

Abia după intervenția ambasadorului francez la Cairo, Éric Chevallier, femeia a fost eliberată și a putut pleca la Paris. “Se pare că mi s-a interzis să intru vreodată din nou în țară”, a declarat Nathalie pentru Le Figaro după această experiență traumatizantă. Cu toate acestea, intenționează să conteste interdicția și să obțină recunoașterea oficială a nevinovăției ei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor