America de Nord este afectată de incendii forestiere uriaşe, care au provocat până acum evacuarea a circa 10.000 de oameni din vestul Canadei şi 8.000 de oameni din statul California, zone afectate de un puternic val de căldură.
După cum relatează France Presse, în California au fost devastate deja aproape 12.000 de hectare de pădure.
Cei mai mari producători mondiali de energii fosile sunt responsabili pentru mai mult de o treime din suprafeţele arse de incendiile de vegetaţie din ultimii 40 de ani în vestul Americii de Nord, potrivit unui studiu publicat în revista ştiinţifică Environmental Research Letters, informează AFP.
Aceste emisii sunt responsabile pentru o creştere medie a temperaturilor globale de la începutul secolului al XX-lea cu 0,5 grade Celsius.
Desigur, există si alti factori responsabili pentru înmulţirea şi agravarea incendiilor. Cercetatorii studiului au menţionat abandonarea practicii ancestrale de reglare a pădurilor prin incendii deliberat ceea ce a dus la apariţia unor tufişuri mai dense şi mai susceptibile la foc. Urbanizarea reprezinta si ea un factor, întrucât fenomenul urbanizării creşte riscul de declanşare a unui incendiu accidental.
Sursă: digi24.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.