logo
RNTV Live

O tanără mamă din Ploiești și-a salvat copilul de la moarte după o luptă crancenă cu medicii. Apel către părinți: “Nu vă lăsați intimidați de sistemul medical”

copil bolnăvior Ploiești
Erika Stoica

O tanără mamă din Ploiești și-a salvat copilul de la moarte după o luptă crancenă cu medicii. Apel către părinți: “Nu vă lăsați intimidați de sistemul medical”.

Eroii nu poartă mereu costume și nu au puteri supranaturale! Uneori au doar suflet de mamă, gata să facă orice este omenește posibil pentru a salva. Este și povestea Oanei. o tanără mamă din Ploiești care și-a salvat băiețelul de doar trei ani de la moarte, deși medici ploieșteni s-au opus prin ignoranța lor.

Ploieșteanca a decis să povestească experienta șocantă prin care a trecut tocmai pentru a ajuta alți părinți care ar putea să se confrunte cu experiențe asemănătoare.

Copil bolnav, ignorat de medici

Totul s-a petrecut la sfarsitul anului trecut. Starea de sănătate a lui Erick a început să se deterioreze chiar în ziua cand la grădiniță participa la serbarea de Crăciun. Oana a crezut inițial că este vorba de emoții, dar s-a dovedit că era cu mult mai grav. Spre seară, starea băiețelului era din ce în ce mai gravă.

“Făcuse febră și am realizat că nu urinase de aproximativ 12 ore. Am luat legătura cu pediatra și mi-a zis să merg de urgență cu el la Spitalul Petrolul pentru a i se face unele analize la urină. Am ajuns la spital în jurul orei 18:00. Medicul de gardă l-a controlat și a luat probă de urină. Rezultatele analizelor au fost bune, după cum am spus dânșii. I-au administrat un Diclofenac ca să-i scadă febra și m-au trimis acasă. Medicii au susținut că nu are nimic grav. Am ajuns acasă, i-am făcut baie și l-am dus la somn, deși nu mancase nimic”, a povestit Oana.

Starea de sănătate s-a agravat și mai rău și la puțin timp după miezul nopții, mama a fost nevoită să ceară din nou ajutor. Speriată și confuză, pentru că i se spusese că cel mic este bine, femeia a chemat ambulanța. Au ajuns din nou în același spital de unde plecase cu cateva ore înainte cu copiul pe care medicii în considerau sănătos.

De data aceasta, Erick nici măcar nu a mai fost consultat. În schimb, mama a fost muștruluită de medicul de gardă pentru că deranjase pe cei de la SAJ Prahova.

“Medicul de gardă nici măcar nu s-a atins de el. A avut grijă să se lege de doamna de pe ambulanță și a întrebat-o de ce a preluat copilul că nu are nimic (n.r. nu are nicio problemă de sănătate). Menționez încă o data că nici măcar nu s-a apropiat să îl consulte. M-a întreabat de ce i-am deranjat pe cei de pe ambulanță!”

Speriată, dezgustată și neîncrezătoare în atitudinea medicilor, mama a decis să meargă la București. Aici a fost internat de urgență Dacă mai aștepta puțin, sănătatea celui mic ar fi fost grav pusă în pericol.

In imaginea de mai jos vedeți diagnosticul pus de medicii din Capitală.

Apel către părinți

Cum am menționat anterior, Oana a decis să povestească experiența neplacută prin care a trecut pentru a ajuta părinții care ar putea să ajungă într-o astfel de situație limită.

“Nu vă lăsați intimidați de sistemul de sănătate din România. Luptați și mergeți cat mai departe pentru sănătatea copiilor, Dacă noi, ca părinți, nu luăm atitudine și ne lăsăm influențați de atitudinea medicilor de la noi, ne mor copiii în brațe,

Evident, nu toți medicii sunt la fel! Înțeleg că și pemtru dânșii este, poate, prea mult, ajungând foarte mulți copii la urgență și poate nu reușesc să le dea de cap. Pe mine m-a frustrat foarte tare atitudinea medicului de gardă cât și nesimtirea de care a dat dovadă”, a concluzionat mama băiețelului.

Pană în acest moment, reporterii republikanews nu au reușit să afle detalii despre acest caz și de la medicii spitalului, comunicarea nefiind posibilă. Asteptăm un punct de vedere la adresa de mail office@republikanews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor