Şansa este de partea lor
O tânără întoarce binele primit. Ajută copiii şi tinerii defavorizați din Prahova care îşi doresc să reuşească în viaţă, chiar dacă nu provin dintr-o familie cu posibilităţi materiale bune. În acest sens a fost lansat programul English Elf. Este un club de limba engleză dedicat copiiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizate. Programul a fost creat de către o asociaţie aflată la început de drum, care doreşte să-şi ajute semenii mai puţin norocoşi.
Asociaţia Pomul Comorii făureşte visuri
Asociaţia Pomul Comorii a luat fiinţă la începutul anului 2017. Cea care a pus bazele asociaţiei este o tânără de doar 25 de ani, Mădălina. Ajutată de mama ei, dar şi de o mână de oameni cu suflet(voluntari, parteneri, prieteni și familie) au decis că pot face ceva. Au vrut să ofere ajutor acolo unde destinul a refuzat. Au decis să sprijine pe toţi acei copii şi tineri inteligenți, ambițioși, care ar putea ajunge cineva dacă li se oferă şansa.
„Vreau să cred că depinde de fiecare dintre noi să contribuim la o lume mai frumoasă. Știu că există atât de mulți copii cu o inteligență sclipitoare,. Inteligenţă umbrită însă de dificultățile economice sau de tot felul de farse ale destinului… Știu că eu am fost norocoasă și mă simt datoare să dau ceva înapoi prin munca mea. Poate că nu am avut o copilărie perfectă! Dar am avut ocazia de a merge la școli bune. Am avut dascăli buni și părinții mei au investit timp, energie și bani în orele mele de engleză, în cărți, în jocurile educative și-n enciclopediile frumoase pe care le găseam sub brad la fiecare Crăciun, în câte și mai câte… M-au încurajat să-mi urmez pasiunile și știu sigur că dacă nu ar fi făcut-o, nu aș fi ajuns persoana care sunt astăzi,” povestește Mădălina
Activitatea Asociaţiei, în slujba semenilor
„Au pornit pe un drum străin și anevoios, doar cu încredere, cu cărți din biblioteca proprie, 2 birouri și un laptop de acasă, ceva speranță și cu un credit bancar menit să mențină asociația pe linia de plutire până la primele sponsorizări”, povesteşte mama Mădălinei
Dar se munceşte mult şi bine. Se doreşte că prin activitățile și proiectele desfășurate să se reușească integrarea copiiilor și tinerilor proveniți din medii sociale sau familiale de risc.Se vrea să se ajute copiii și tinerii cu dizabilități prin programe de educație alternativă centrate pe abilitățile și capacitățile fiecăruia.
A fost lansat programul ENGLISH ELF
Programul lansat acum, English Elf, este construit in jurul celor mai distractive activități interactive. Este coordonat de către traineri certificați TESOL (Teaching English for Speakers of Other Languages). Prezenţi la cursuri vor fi şi vorbitori nativi. Participanții la program vor avea ocazia de a-și consolida cunoștiințele de limba engleză prin jocuri educative, teatru, lectură, muzică și activități de dezvoltare personală.
CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/ines-si-inna-gemenele-care-au-nevoie-urgenta-de-ajutorul-nostru/
Activitățile English Elf sunt structurate pe 3 grupe de vârstă. Este vorba despre grupa 13-15 ani, 16-18 ani, respectiv 19-25 ani. Accesul în program este condiționat de o serie de teste de aptitudini. Se doreşte astfel identificarea candidaților cu un talent nativ pentru limba engleză. Pentru fiecare grupă se pun la bătaie 8 locuri, având în vedere spațiul restrâns în care asociația își desfășoară momentan activitatea.
Înscrierea la testarea inițială se poate face în perioada 5 – 20 iulie, pe site-ul www.asociatiapomulcomorii.ro, la secțiunea Despre noi/Misiune & proiecte, urmând ca evaluarea să fie programată în săptămâna 24 -28 iulie 2017. Cursurile se vor desfășura în Ploiești, la sediul asociației.
Nu este singurul proiect al Asocialţei. Unele sunt în derulare sau în stadiu de pre-finanțare şi includ Sala de Lectură, Teen Business School și Clubul Bufnița Dibace. Mai multe informații despre Asociația Pomul Comorii pe site-ul oficial www.asociațiapomulcomorii.ro sau pe Facebook.com/AsociatiaPomulComorii
Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro