logo
RNTV Live

O stradă intens circulată din Ploiești, reabilitată și lărgită la 4 benzi. Finanțarea europeană nu se pierde?

lucrari_Ploiesti_large_large
Erika Stoica

O stradă intens circulată din Ploiești, reabilitată și lărgită la 4 benzi. Finanțarea europeană nu se pierde?

Guvernul României a permis, în urma numeroaselor solicitări ale Primăriei municipiului Ploiești, demararea procedurilor pentru implementarea proiectului cu finanțare europeană “Modernizare strada Gh. Grigore Cantacuzino, în zona Pasaj CFR Podul Înalt, prin Lărgire la 4 benzi, Reabilitare str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șos. Vestului – Limita Oraș, inclusiv terminal multimodal”.

Astfel, în data de 24.05.2023, a fost emisă Hotărârea de Guvern privind trecerea “Pod km 2+090 (10+950) L304N Ploiești Vest-Ploiești Crâng” (Podul Înalt), de la „CFR” S.A în domeniul public al municipiului Ploiești.

Salut această decizie pe care Municipiul Ploiești o aștepta de foarte mult timp și care este o prioritate pentru noi. Practic, din 2018 de când a fost depus,  abia acum se creează posibilitatea demarării tuturor procedurilor pentru implementarea proiectului de lărgire a ieșirii din municipiul Ploiești, spre DN72, de la 2 benzi la 4 benzi și avem la dispoziție cel puțin 37 de luni pentru implementarea acestuia, având în vedere că, executivul ploieștean va solicita etapizarea lucrărilor, conform legislației în vigoare.

Prin urmare, cei care dezinformau spunând că s-ar putea pierde banii din culpa autorității publice locale sau că nu se dorește realizarea acestui proiect vor înțelege că doar din acest moment putem discuta despre viabilitatea proiectului de modernizare a pasajului „Podul Înalt, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

De la data preluării, pot fi demarate procedurile de avizare a documentației tehnico-economice și respectiv procedurile de achiziție de lucrări pentru acest obiectiv de investiții.

Predarea-preluarea obiectivului de investiții se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, iar după finalizarea lucrărilor, acesta va fi returnat în patrimoniul Căilor Ferate Române.

Tot pentru o informare corectă a ploieștenilor, considerăm  că pierderea finanțării europene pe Polul de Creștere Ploiești, în perioada 2016-2017, în valoare totală de 78.414.566,66 lei (lucrările eligibile au fost declarate neeligibile prin întârzierea plăților şi implementarea deficitară, fiind susținute din bugetul local, deci plătite de ploieșteni) se putea  evita, dacă se aplica același mecanism prevăzut de Regulamentul (CE) nr. 1083/2006  pentru  investiții începute cu finanțări europene din programul 2007-2013 și nefinalizate până în 31.12.2015.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

COMUNICAT DE PRESĂ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor