logo
RNTV Live

O serie de documente medicale îşi pierd valabilitatea/ VIDEO

Theo Tănăsescu

O serie de documente medicale îşi pierd valabilitatea

Odata cu incetarea starii de alerta in Romania ar putea fi inregistrat un val de prezentari in cabinetele medicilor de familie, dar si ale specialistilor. Asta dupa ce la 31 martie toate documentele emise pentru pacienti vor expira. Fie ca ne referim la scrisori medicale, ori biletele de trimitere pentru specialitati clinice, toate vor trebui reinnoite cu 1 aprilie. Medicii sunt de parere ca este o masura buna, pentru ca bolnavii sa fie reevaluati si sa primeasca noi tratamente, adaptete starii actuale de sanatate.

O serie de documente medicale ăşi pierd valabilitatea

Pe toata perioada starii de alerta o serie de documente medicale, a caror valabilitate a fost prelungita in repetate randuri isi vor pierde valabilitatea la sfarsitul lunii martie. Astfel va fi necesara o noua evaluare a medicului specialist pentru emiterea unor noi documente.

Sunt o serie de documente pe care bolnavii nu au avut posibilitatea sa e prelungeasca in ambulatoriile de specialitate, majoritatea dintre ele inchise in perioada starilor de urgenta si alerta, generate de pandemia de Covid-19.

Medicii de familie vad cu ochi buni aceasta schimbare, insa indeamna pacientii sa faca programari in prealabil, pentru a nu pune presiune pe cabinetele individuale.

Astfel fiecare pacient va primi in urma unui consult documentele medicale necesare, odata cu 1 aprilie, in urma unor reevaluari.

Proiectul de act normativ care cuprinde totalitatea modificarilor si completarilor reglementarilor din sistemul de sanatate care vor intra in vigoare cu data de 1 aprilie se afla pe circuitul de avizare interinstitutionala. Apoi se asteapta avizul Guvernului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiestiul-ar-putea-ramane-fara…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor