logo
RNTV Live

“O școală incluzivă pentru noi”, proiectul care aduce strop de normalitate/ VIDEO

Theo Tănăsescu

“O școală incluzivă pentru noi”, proiectul care aduce strop de normalitate

Unul dintre cele mai importante proiecte de educaţie incluzivă se desfășoară în cinci unități de învățământ din Prahova. Școlile respective au nevoie de sprijin, având un număr mare de elevi de etnie romă, dar și confruntându-se cu o rată semnificativă de abandon școlar.

Incluziunea şcolară în rândul elevilor din grupurile şcolare aflate în minoritate, aşa cum sunt şi cele cu elevi de etnie rromă, este o necesitate la ora actuală. Este motivul pentru care Asociația ARES’EL, în calitate de Promotor de proiect, în parteneriat cu mai multe unităţi şcolare a lansat proiectul “O școală incluzivă pentru noi! “Scopul lui este acela de a ajuta toţi copiii să aibă acces şa educaţie de calitate într-un mediu incluziv.

Proiectul este o necesitate. O spun chiar reprezentanții unităților de învățământ incluse în program. În grupul țintă al proiectului sunt incluse peste 70 de cadre didactice, 120 de părinți și 240 de elevi din cinci școli. 

Unităţile de invătâmât participante sunt: Liceul Tehnologic Mecanic, Municipiul Câmpina, Școala Gimnaziala Erou Sergent Grigore Ioan, Comuna Dumbravesti, Școala Gimnaziala Mihai Viteazul, Oraș Boldești-Scăieni, Școala Profesională Bălțești, Comuna Bălțesti și Școala Gimnaziala Podenii Noi, Comuna Podenii Noi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor