Sursă foto: Dreamstime

Azi-dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al Poliției Sectorului 1 București au pus în executare 4 mandate de percheziție la sediul unei societăți și la locuințele mai multor persoane fizice din municipiul București și județul Mehedinți.

Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie în vârstă de 32 de ani ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale (prestări de servicii), în baza a 259 de facturi, în valoare totală de 1.300.000 de lei.

Astfel, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu 237.037 de lei.

Ulterior, pentru a se sustrage de la urmărirea penală, suspecta ar fi transmis fictiv părțile sociale deținute către o altă societate comercială, administrată de un cetățean de 45 de ani din spațiul extracomunitar.

A fost emis pe numele femeii un mandat de aducere, aceasta urmând a fi condusă la audieri, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată și transmiterea fictivă a părților sociale.

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mehedinți.

IGPR face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *