logo
RNTV Live

O plângere privind agresiunea sexuală împotriva solistului de la Aerosmith a fost respinsă

steven-tyler
Dudau Andreea Valentina

Miercuri, un judecător american a respins un proces în care solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, era acuzat că a agresat sexual un fost model adolescent de două ori într-o singură zi. Faptele s-ar fi petrecut în Manhattan, acum aproape 50 de ani!

Judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a respins miercuri o plângere împotriva solistului trupei Aerosmith, Steven Tyler, în care Jeanne Bellino îl acuza pe artist de agresiune sexuală, afirmând că aceasta a întârziat prea mult să inițieze procesul. Tyler, în vârstă de 75 de ani, a negat vehement acuzațiile. Decizia judecătorului s-a bazat pe o lege din New York care protejează victimele violenței cu motivație sexuală.

Kaplan a constatat că Bellino nu a făcut demersurile necesare în timpul ferestrei legale de doi ani pentru a-și urmări pretențiile, care, altfel, ar fi fost prescrise, deoarece nu a susținut că comportamentul lui Tyler a prezis un “risc serios de vătămare fizică”.

Într-o hotărâre care ar putea influența și alte cazuri similare, judecătorul a decis că două legi de stat, Child Victims Act și Adult Survivors Act, au prioritate asupra cererii lui Bellino, în mare parte din cauza argumentelor prezentate de avocații lui Tyler.

Reprezentanții legali ai lui Tyler au afirmat că aceste legi, ale căror perioade de prescripție au expirat, iar Bellino nu a manifestat suficientă diligență prin întârzierea intentării procesului în conformitate cu Legea privind victimele minorelor.

Bellino era o adolescentă care lucra la o prezentare de modă în Manhattan, în vara anului 1975, când, susține ea, un prieten i-a aranjat o întâlnire cu solistul Aerosmith la un hotel din apropiere. În cadrul procesului său, Bellino a susținut că Tyler, atunci în vârstă de 27 de ani, a agresat-o sexual de două ori, o dată într-o cabină telefonică și apoi în hotel.

Tyler se confruntă și cu o altă plângere, care susține că ar fi agresat un minor în legătură cu relația sa cu Julia Holcomb Misley, în vârstă de 16 ani, în aceeași perioadă a deceniului respectiv. Artistul neagă acuzațiile de agresiune și bătaie, însă recunoaște că a avut relații sexuale cu ea. În luna mai, avocații lui Tyler au susținut că Misley nu poate folosi publicarea memoriilor sale din 2004 drept motiv pentru “suferință emoțională” în instanță, deoarece aceasta intră sub incidența “libertății de exprimare”.

David Long-Daniels, unul dintre avocații lui Tyler, a declarat: “Suntem de acord cu raționamentul judecătorului și suntem recunoscători pentru acest rezultat în numele clientului nostru”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor