logo
RNTV Live

O persoană s-a rătăcit pe munte. Vremea, dezlănţuită/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O persoană s-a rătăcit pe munte. Vremea, dezlănţuită.

Salvamontiştii din Sinaia au intervenit, marţi seara, în Bucegi, după ce au fost alertaţi cu privire la faptul că o persoană s-a rătăcit pe munte. Era vorba despre un cabanier care se întorcea înspre casa cu snowmobilul.

Apelul s-a dat după ce un om al muntelui se întorcea înspre casă, de la cabana pe care o deține pe munte, însă din cauza vântului care viscolea zăpada acesta s-a împotmolit, și nu a mai putut înainta. Aşa se face ca 10 salvamontişti au plecat în căutarea lui pe Platoul Bucegilor. O intervenţie dura, având în vedere ca era deja întuneric și în zonă era viscol puternic cu transport de zăpadă, iar vântul suflă cu peste 130 km la ora, iar vizibilitate  zero și temperatura negativa amplificată de vânt.

Două ore mai târziu, persoana rătăcită fusese găsită și dusă la adăpost. Cabanierul era afectat de frig și viscol, dar afecțiunile nu au fost majore. A fost transportat de salvamontiști la cabana Dichiu, iar imediat  ce vremea le-a permis a fost dus în siguranta către Sinaia. La ora la care s-a derulat acțiunea de salvare, zona înaltă a munților Bucegi se afla sub alertă cod galben de viscol.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/inspectoratul-scolar-judetean…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor