logo
RNTV Live

O persoană rău intenționată a lăsat o comună fără apă potabilă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O persoană rău intenționată a lăsat o comună fără apă potabilă

O persoană rău intenționată a lăsat o întreagă comună fără apă potabilă. Cel puțin asta susține primarul din Tătaru, Prahova. După ce cineva a lăsat rezervoarele să se golească, timp de trei zile localnicii nu au apă la robinete. Reprezentanții Hidro Prahova au remediat avaria. În schimb, primarul este decis să facă plângere penală și să afle identitatea celui care a creat problem întregii comunități.

O persoană rău intenționată a lăsat o comună fară apă pentru trei zile

Vineri seara, comuna Tătaru a rămas fără apă potabilă. Sesizat de localnici, primarul comunei a identificat și cauza avariei. Ionuț Popa spune că cineva a lăsat robinerul de la bazinul de apă care alimentează comuna, deschis, iar intalațiile s-au golit.

Cetățenii au făcut zeci de reclamații la primărie, iar marți, 1 februarie, reprezentanții Hidro au reușit să umple instalația, așa că apa a ajuns și la robinetele oamenilor.

Reprezentanții Hidro Prahova spun că vor lua măsuri ca un astfel de incident să nu se repete.

”Ca urmare, începând cu data de 31 ianuarie 2022, alimentarea cu apă a fost reluată în condiții normale pentru marea majoritate a abonaților din comună, cu precizarea că pentru o parte din familiile care locuiesc în zonele înalte, situația a putut fi remediată, din punct de vedere tehnic, în dimineața zilei de 1 februarie 2022, după egalizarea presiunii în rețeaua de distribuție apă potabilă.

Suplimentar, societatea HIDRO PRAHOVA SA va lua măsuri speciale de siguranță, pentru a elimina pe viitor riscul unor situații în care persoane neavizate să aibă acces în incinta zonei de protecție sanitară.” – au transmis reprezentanții Hidro Prahova.

Nu este prima dată însă când comuna Tătaru este lăsată fără apă de un răuvoitor. Din păcate, nimeni nu știe până acum identitatea acestei persoane. Ionuț Popa este hotărât să nu lase lucrurile așa.

Comuna Tătaru are aproximativ 800 de locuitori.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/politistii-serviciului-rutier…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor