logo
RNTV Live

O nouă factură uriaşă destabilizează bugetul Castelului Peleş/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O nouă factură uriaşă destabilizează bugetul Castelului Peleş

Instituţia de cultură a primit suma de plată la gaze pe luna ianuarie, iar valoarea este aproape dublă faţă de luna decembrie. Luna trecuta Castelul Peleş a primit o factură la gaze cu aproape 80% mai scumpă faţă de preţul perceput până atunci de furnizor. Raportat la cursul valutar, aceasta însumează acum 32.000 de euro.

Nici factura la curent nu este una liniştitoare. Muzeul are de achitat aproape 5000 de euro. În aceste conditii, conducerea ar putea să rămână fără bani de salarii pentru angajaţi.

O nouă factură uriaşă destabilizează bugetul

Factura la gaze pe luna ianuarie 2022 este, din nou, aproape dublă faţă de cea din luna decembrie. Pentru perioada 1-31 ianuarie 2022 valoarea este de 160.637 de lei. Convertit, înseamnă aroximativ 32.000 de euro.

Într-o iarnă mai blândă, cum a fost cea din 2019, când temperaturile nu au coborât la minus 24 de grade, facturile au fost de 48.000 de lei la gaze și 18.000 de lei la curent electric.

Dacă nu există soluţii concrete de rezolvare a situaţiei, probabil că se va ajunge şi la soluţii limită in ceea ce priveste plata salariilor angajatilor Muzeului National Peles.

O factură colosală a fost emisă şi pentru curentul electric.

Centrala unică a castelului funcționează mai bine de 16 ore pe zi pentru a pastra temperatura constantă în cele 162 de încăperi care adăpostesc valoroase obiecte de artă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/post-medical-avansat-in-care…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor