logo
RNTV Live

O navă capturată de pirații somalezi timp de trei luni a fost eliberată

ruen-1024×683
Dudau Andreea Valentina

O navă de mărfuri care a fost capturată de pirații somalezi acum trei luni a fost eliberată de forțele navale indiene, inclusiv de comandourile speciale!

Un număr de 35 de pirați s-au predat, iar cei 17 membri ai echipajului au fost salvați. Forțele navale au confirmat că toți cei 35 de pirați aflați la bordul navei s-au predat, iar nava a fost căutată pentru a se asigura că nu există arme ilegale la bord.

Nava Ruen a fost capturată anul trecut, iar marina a anunțat că a interceptat-o vineri. Există posibilitatea ca aceasta să fi fost folosită ca bază pentru preluarea unui cargobot sub pavilionul Bangladeșului în largul coastelor Somaliei la începutul acestei săptămâni, conform forței navale a Uniunii Europene. Pirații somalezi au provocat haos pe rutele maritime importante timp de un deceniu, însă activitățile lor au fost reduse până la o recrudescență a atacurilor la sfârșitul anului trecut.

India desfășoară cel puțin o duzină de nave de război la est de Marea Roșie pentru a asigura securitatea împotriva piraților, în timp ce puterile occidentale se concentrează pe atacurile rebelilor Houthi din Yemen.

Cel puțin 17 incidente de deturnare, tentative de deturnare și abordări suspecte au fost raportate de marina indiană începând cu 1 decembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor