logo
RNTV Live

Încă se mai găsește cazare de Paște » Turiștii sunt foarte mulțumiți de ce au găsit la munte

download
Ștefan Petre

Stațiunile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov au prins viață în ultimele ore. Turiștii au ajuns la destinație după multe ore de stat la coadă și se pot bucura în sfârșit de puțină liniște, în Vinerea Mare.

În continuare, se anunță că mai sunt camere libere pentru nehotărâți. Trebuie reținut însă că drumurile până la munte sunt așa cum ne-am obișnuit, aglomerate.

Imaginile cu DN1 blocat total pe un sens de mers demonstrează că muntele a fost prima opțiune a celor care au plecat de acasă de Paște, notează Știrile Pro TV.

‎Vezi AICI video cu reportajul.

Ce spun șoferii care înfruntă cozile kilometrice de pe DN1

  • Am tras pe dreapta să ne mai dezmorţim un pic, să bem o cafea. Ne-am uitat pe navigaţie şi în 3-4 ore ajungem la Braşov!”
  • E superb! Ca-n fiecare an, nu se îmbunătăţeşte nimic!”
  • Ca de obicei, aglomerat. Dar am plecat cu răbdare!” 

Pregătirile au început deja de câteva zile

Ajunși la pensiuni, după atâtea ore petrecute în mașină, mulți români au decis să înceapă distracția cu un păhărel de vișinată: „E frumos, e în România, asta contează. Eu am băut vișinată. Sănătate la toată România! Paște fericit!”

În Azuga, prețul unui sejur de trei sau patru nopți cu demipensiune, la un hotel de patru stele, pornește de la 1.700 de lei de persoană, aici incluzând iepurașii care pot fi câștigați de copii la tombolă.

Abia așteptăm să încondeiem ouă, să facem cozonaci!”, spun oamenii.

Romeo Almășanu, administrator hotel: „Am vopsit vreo 400 de ouă și cozonaci, am făcut să ajungă și pasca și absolut totul e gata!”

Vremea ține cu noi, vrem să urcăm cu telecabina!” (…) „Vrem să vedem împrejurimile, să vedem ce se întâmplă prin Brașov, să admirăm natura!”, spun turiștii din Poiana Brașov, stațiune unde pajiștile s-au umplut de vizitatori.

Cei care merg la munte de Paște se vor putea bucura, în același timp, de soare și zăpadă. Crestele Carpaţilor sunt încă albe, iar pe pârtiile de altitudine se schiază în condiții bune.

Cei nehotărâţi mai găsesc locuri de cazare. La Sinaia, de exemplu, gradul de ocupare este de 75%, iar multe pensiuni au prețuri care pornesc de la 170 de lei pe noapte, camera dublă, anunță sursa citată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor