O mie de colete distribuite către veteranii și văduvele de război

image-2021-04-29-24768826-0-posta-romana
Andrei-Vlăduț Gușter

Au fost distribuite gratuit un număr de o mie de colete cadou din partea Statului Major al Forţelor Terestre, de către Compania Naţională Poşta Română (CNPR). Beneficiarii sunt veteranii şi văduvele de război, în semn de recunoscință de Ziua Veteranilor de Război.

Operatorul național de servicii poștale comunică faptul că toate coletele au fost distribuite în cadrul campaniei „Recunoştinţă veteranilor de război”, care s-a desfăşurat pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20-29 aprilie. Inițiatorul acestui proiect este Ministerul Apărării Naționale, cu scopul de a aduce apreciere şi preţuire veteranilor şi văduvelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ministerul Apărării Naţionale, pe pagina dedicată Zilei Veteranilor de Război: „29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Naţională. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). De Ziua Veteranilor, în anul 2020, erau aproximativ 4.100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Şi România a plătit scump pentru onoarea de a fi român.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor