Tichetele vor fi acordate doar pentru primele trei luni de viaţă ale bebeluşilor

O fetiță de 11 luni a murit după ce mama sa i-a dat un medicament prea puternic pentru micuță. Femeia nu știa să citească!

Miercuri, o femeie din Alba a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Fără să vrea, femeia și-a omorât fiica după ce i-a administrat un medicament mult prea puternic.

Copilul făcuse febră și mama i-a administrat un supozitor intrarectal! Cauza decesului micuței a fost intoxicația acută cu Tramadol, medicament interzis copiilor sub 14 ani. Moartea fetei a fost violentă.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, fetița de 11 luni avea febră și mama ei i-a dat inițial un sirop destinat bebelușilor. Seara, pentru că febra persista, mama i-a administrat, fără să consulte un medic, un supozitor intrarectal cu Tramadol 100 mg, pe care îl primise de la o femeie, pe stradă, cu câteva zile înainte.

În dimineața urămoare, părinții fetiței au constatat faptul că aceasta nu se trezește și este inconștientă. Ei au sunat la 112. Echipajul medical i-a acordat primul ajutor, dar fără rezultat.

La locuința familiei, polițiștii au ridicat 3 supozitoare, în folie de aluminiu, dintre care o poziție desigilată. În urma expertizei medico-legale, moartea a fost violentă și s-a ddatorat intoxicației cu Tramadol.

Femeia nu și-a ucis copilul intenționat. Ea a declarat nu știe să scrie și să citească. Astfel, și dacă ar fi avut la dispoziție prospectul medicamentului Tramadol 100 mg (supozitoare) nu ar fi putut să își dea seama de contraindicația expresă din cuprinsul acestuia, de a nu fi administrat copiilor sub 14 ani.

Miercuri, femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *