logo
RNTV Live

O locomotivă a unui tren de călători a deraiat pe traseul Roșiori Nord – București Basarab

trenul-lui-Mos-Craciun2
Constantin Corina

Pe traseul Roșiori Nord – București Basarab, o locomotivă a unui tren de călători a deraiat, ceea ce a dus la întreruperea circulației feroviare pe un fir. Această situație generează întârzieri semnificative de aproape 2 ore pentru călători

Circulația feroviară este întreruptă vineri dimineața între stațiile Zavestreni-Vadu Lat, unde a avut loc deraierea locomotivei trenului R 9304 de la Roșiori Nord spre București Basarab. Incidentul a afectat firul II de circulație, determinând staționarea mai multor trenuri de călători în gările adiacente până la redeschiderea circulației. Anunțul a fost făcut de către Compania Națională de Căi Ferate – CFR SA.

CFR SA anunță că traficul feroviar este întrerupt între Zavestreni-Vadu Lat, unde în această dimineață, în jurul orei 05:40, la ieșirea din stația Zavestreni, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat de pe o osie, peste macazul 5/7, afectând firul II de circulație (firul I fiind închis permanent pentru lucrări). Echipa specializată CFR se deplasează la fața locului pentru verificări și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare pentru repunerea pe șină a locomotivei.

Alte 9 trenuri (numerele 72, 9900, 10090, 11500, 1594, 79, 11612, 9002, 11614) sunt afectate și staționează în gările adiacente până la redeschiderea circulației, după incidentul de deraiere înregistrat la Zavestreni-Vadu Lat. Evenimentul va fi investigat de o comisie specializată, care va analiza și stabili cauzele producerii deraierii.

CFR SA subliniază că toate intervențiile desfășurate la fața locului au ca scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în zona respectivă, cu prioritate dată siguranței. Potrivit informațiilor transmise de CFR Călători, călătorii nu se află în pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor