logo
RNTV Live

O firmă din România va construi alternativa la DN1

DJ-102-I-1024×641
Ștefan Petre

Un constructor român a câștigat contractul pentru modernizarea Drumului Județean Câmpina-Săcele (pe Valea Doftanei), cu o ofertă de 312 de milioane de lei, reprezentând 75% din valoarea pe care o estima Ministerul Dezvoltării, 411 de milioane de lei fără TVA. Este vorba despre compania Erbașu.

Contractul pentru modernizarea celor 25 de kilometri de Drum Județean și Drum forestier din județele Prahova și Brașov a fost semnat pe 1 martie 2023 în prezența premierului Nicolae Ciucă, a miniștrilor Transporturilor, Internelor și Dezvoltării, dar anunțul oficial de atribuire în SEAP a fost publicat abia pe 8 martie, la o săptămână de la semnarea acestuia, situație cel puțin neobișnuită.

Mai mult, atrage atenția oferta constructorului, mult sub valoarea estimată a contractului, reprezentând 75,9% din estimarea Companiei Naționale de Investiții, 411 milioane lei, potrivit economedia.ro.

Erbașu (companie cu capital integral privat românesc) este unul dintre cei mai mari antreprenori de pe piața construcțiilor din România, derulează contracte și participă la licitații CNAIR duble ca valoare (ultima fiind pe Autostrada Transilvania- Lotul Chiribiș-Biharia) dar diferența de un sfert din valoarea estimată pentru proiectul de pe Valea Doftanei este totuși, surprinzător de mare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor