logo
RNTV Live

O fetiță a fost trimisă de medicul Florian Robe să moară într-un sac, la morgă, fetița a supraviețuit, dar a rămas cu sechele

copii_maternitate
Constantin Corina


Medicul Florian Robe, care își desfășoară activitatea la Maternitatea Polizu din București, se apropie de proces în urma acuzațiilor că ar fi lăsat să moară bebeluși născuți prematur

Florian Robe a fost pus sub acuzare pentru că a condamnat la moarte o fetiță născută prematur în octombrie 2022. În ciuda semnelor de viață ale fetiței, medicul a aruncat trupul ei într-un sac și l-a trimis în camera frigorifică de la morgă, considerând că nu avea nicio șansă de supraviețuire. Însă, o asistentă a realizat că fetița se zbătea în sacul negru, salvând-o astfel.

Marina Pletoiu, mama fetiței, a povestit cum asistenta a sunat medicul și i-a spus că fetița trăiește, iar acesta a răspuns că dacă este în viață, să-l aducă să-i taie buricul pentru a muri. Astfel, mama a fost indusă în eroare și a semnat documente care atestau că a născut un copil mort.

Deși fetița a fost salvată în ultima clipă și a supraviețuit, având acum cinci ani și suferind de sechele dureroase, Florian Robe a continuat să profeseze.

Familia fetiței a depus plângere împotriva doctorului acum doi ani, iar mai mulți părinți au povestit experiențe similare cu același medic. Pedeapsa maximă pentru Florian Robe este de 14 ani de închisoare.

Conducerea maternității Polizu afirmă că nu a primit documentele care să ateste trimiterea în judecată a medicului și, din acest motiv, nu poate să-l suspende.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor