logo
RNTV Live

O femeie din Ploiesti a păcălit mai multe persoane, dandu-se drept maicuta Filofteea, expertă în magie albă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O femeie din Ploiesti a păcălit mai multe persoane, dandu-se drept maicuta Filofteea, expertă în magie albă

Și nu lucra singura. Complice i-a fost un bărbat care pretindea ca este preot la o mănăstire din Prahova. Asa au ajuns cei doi sa scoată bani buni de la naivi, iar când oamenii nu mai puteau sa plătească erau făcuți să creadă că mai mari necazuri se vor abate asupra lor.

O femeie din Ploiesti a păcălit mai multe persoane, dandu-se drept maicuta Filofteea, expertă în magie albă

Măicuța Filofteea și un asa zis părinte stareț al unei mănăstiri din Urlati, Prahova își găseau clienții care ulterior le deveneau victime, în mediul online. Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă. Și erau mulți aceia care apelau la ei. Erau convinși ca vor fi vindecați de boli, ori li se vor rezolva problemele cu care ajungeau acolo. Asa au reușit să păcălească mai multe persoane, atât din tara, cât și din străinătate. La început femeia, experta in lucrări tămăduitoare cerea sume modice, în jurul a o sută de euro, însă în câteva zile, pe măsură ce inaintau cu vindecarile, ajungea la sume colosale.

60.000 de euro pentru un copil bolnav

De pildă, o femeie din Bistriţa, mama unui copil bolnav, a platit nu mai puţin de 60.000 de euro. Datele din ancheta arata ca timp de trei ani, femeia  le-a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, pe care de multe ori le imprumuta de la rude și prieteni. În caz ca nu își mai permiteau să continue cu procedurile necurate, tânără și ajutorul ei le spuneau oamenilor ca dacă nu se va duce lucrarea la bun sfârșit, raul se va abate asupra lor. Le induceau de multe ori oamenilor stări care sa arate ca farmecele lor au efect.

Reclamații la poliție

Doar ca intr-un final pagubitii au facut reclamații la poliție, iar șarlatani au ajuns în judecata, pentru inselaciune. \Pe parcursul procesului,  autoproclamatul “părintele stareţ” a murit. Procesul în ceea ce-l priveşte a încetat.

Tânăra, în schimb,  a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Instanţa a decis sa pună sechestru pe casa tinerei pentru ca victimele sale să-şi poată recupera banii. Sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor