Sursă: thewallstreetjournal.ro

„În ultimele luni, am testat Synthesia, un instrument care creează avataruri cu inteligență artificială din videoclipuri și înregistrări audio (numite și deepfakes)”, scrie jurnalista Joanna Stern. „Tastează orice și avatarul tău video îți spune textul înapoi ca un papagal.”

Twitter- Joanna Stern

Stern a înregistrat 30 de minute de imagini video și aproape 2 ore de audio pe care Synthesia le-a folosit pentru a-i antrena clona. După tot acest proces, AI Joanna era gata să dea piept cu realitatea. Stern s-a folosit de avatarul ei inteligent și de ChatGPT ca să încerce să vadă dacă această clonă o poate înlocui în timpul filmărilor, a întâlnirilor online și în convorbirile telefonice.

La un moment dat, AI Joanna ar putea să scrie articole și să prezinte videoclipuri. Pentru moment, ea este cea care poate ilustra cel mai bine lama cu două tăișuri a instrumentelor de generare de voce și imagine AI.”- Joanna Stern

Synthesia este o platformă de generare media sintetică utilizată pentru a crea conținut video generat de AI. Are sediul în Londra, Anglia.

„A fost ca și când mă uitam la reflexia mea dintr-o oglindă, lipsită totuși de gesturile cu mâna și de expresiile faciale. Pentru propoziții rapide, avatarul poate fi destul de convingător. Cu cât este mai lung textul, cu atât natura sa de robot își face simțită prezența” scrie Stern.

Sursă: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *