Cea mai cunoscută stațiune balneo-climaterică din Prahova, înghițită de pământ

O faimoasă stațiune balneo-climaterică din Prahova care rivalizează cu cea din Elveția, la un pas de dispariție.

Așezată într-un loc perfect, pitoresc, parcă desprins din basme, cu aer pur și numeroase puncte de agrement, faimoasa localitate Breaza rivalizează cu celebra stațiune din Elveția.

Ferită de traficul infernal de pe DN1, staţiunea Breaza este una dintre cele mai căutate locuri din Prahova. Turiștii sunt tentați să vină aici pentru că beneficiază de un climat moderat, are un aer rarefiat şi multe puncte de agrement. Localitatea este ”ascunsă” în pădurile de molid, brad, pin, fag. Căpriorii, cerbii, iepurii, fazanii și veverițele fac ultimele retușuri pentru o zonă fermecătoare. Este de înțeles de ce este una dintre cele mai căutate stațiuni balneo-climaterice din țară, atât pe timp de iarnă cât și vara.

VEZI ȘI https://republikanews.ro/video-rapa-diavolului-locul-unde-comorile-ard-si-bantuie-duhurile-rele-este-la-doar-cativa-kilometri-de-ploiesti/

VEZI ȘI https://republikanews.ro/turnul-eiffel-exista-datorita-prahovean/

Breaza a fost declarată stațiune balneo-climaterică în 1928. Potrivit celor de la tratamentbalnear.ro/breaza, stațiunea este recomandată pentru cei care suferă de  nevroză astenică, sindroame neuro-astenice, boli endocrinometabolice (diabet zaharat, hipertiroidie şi dislipidemii), turburări circulatorii periferice, hipertensiune arterială, afecţiuni ale căilor respiratorii, anemii, afecțiuni hepatobiliare.

În 40 de ani, Breaza va dispărea

Din păcate veștile despre această stațiune de top a României nu sunt tocmai grozave. În fiecare an, alunecările de teren sunt din ce în ce mai accentuate.

Experții în geodezie chiar avertizează că străzi întregi pot dispărea peste noapte, potrivit evz.ro. Cratere imense, cu adâncimi de până la zeci de metri, împânzesc orașul de la un capăt la altul, pe toată extremitate dinspre râu. Dacă nu se iau măsuri rapide, experții susțin că în 40 de ani, toată partea dispre râu a orașului va dispărea.

Potrivit evz.ro, există cratere imense de peste 150 de metri lățime și adânci de 10 metri

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *