logo
RNTV Live

O elevă a Liceului Toma Socolescu din Ploiești, premiată în Republica Moldova

dsc_0772-qpr
Oana Stoica

O delegație a Consiliului Județean Prahova condusă de vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă, a participat duminică, 28 august 2016, în satul Copăceni, Raionul Sîngerei, Republica Moldova, la cea de a III –a ediție a Festivalul-concurs „Galbenă gutuie”. Evenimentul a fost organizat de Fundația „Copăceni-VDR”, în colaborare cu Gimnaziul „Adrian Păunescu” din Copăceni, Direcția Educație a Consiliului raional Sângerei, Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” din Ploiești şi Fundația „Constantin Stere”, şi are ca scop promovarea valorilor culturale, spirituale și artistice ale poporului român, precum, și cultivarea moștenirii literare a poetului, eseistului, scriitorului, criticului literar, publicistului, directorului de reviste, textierului, traducătorului, omului politic român – Adrian Păunescu. Desfășurarea concursului a avut la bază trei probe, obligatorii pentru fiecare participant: chestionar (viața, activitatea literară și socială a poetului); recital (o poezie patriotică de Adrian Păunescu); interpretare (un cântec pe versurile poetului).

În cadrul concursului s-au intrecut 28 de concurenți bine pregătiți din localitățile raioanelor Sângerei, Călărași, Hâncești, Orhei, Telenești și din județul Prahova. Premiul special al juriului a mers către prahoveanca Elena Țărnică, elevă în clasa a XII-a la Liceul ,,Toma Socolescu” din Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor