Doar o minune a făcut ca până în acest moment, clădirea şubredă din zona Mărășești – Tudor Vladimirescu, care aparţine SC Extrapan S.A., să nu se prăbuşească peste cineva. Pereţii dărăpănaţi şi un gard aproape prăbuşit, este tot ce a rămas din fostă fabrică de pâine de pe  strada Tudor Valdimirescu.

Autorităţile locale intervin timid în acest caz şi, cel puţin până în prezent, tot ce s-a putut face a fost să fie descoperit proprietarul clădirii şi să-l notifice să renoveze gardul clădirii care este într-o stare avansată de degradare.

Şi cum problemele nu erau suficiente, autorităţile au decis că în zonă este necesară amplasarea unei staţii de transport în comun, care să deservească grădiniţa din zonă. „Ulterior acestei mutări, societatea noastră a înaintat Comisiei o adresă prin care aduceam la cunoștință de fisura existentă în gardul de cărămidă din dreptul stației fapt pentru care s-a luat hotărârea ca Direcția Generală de Dezvoltare urbană să identifice proprietarul imobilului, în vederea notificării acestuia pentru a lua măsurile necesare de renovare a gardului sus menționat. În urma verificărilor efectuate, Direcția Generală de Dezvoltare urbană a constatat că  SC Extrapan SA are calitate de proprietar al imobilului situat în str. Mărășești, nr. 70, fapt pentru care societatea a fost notificată ca până la data de 06.02.2017 să pună sub siguranță împrejmuirea terenului de la adresa sus menționată. În consecință, continuarea demersurilor pentru soluționarea problemei este în atenția Direcției Generale de dezvoltare urbană”, a răspuns, pentru Telegrama.ro, conducerea Transport Călători Express.

Notificare a fost făcută şi din partea Poliţiei Locale Ploieşti, urmând să fie aplicată o amendă dacă proprietarul clădirii nu va salubriza, împrejmui și semnaliza construcția respectivă:” În situaţia în care nu se vor dispune măsurile stabilite se va proceda la aplicarea sancțiunii contravenționale conform art. 3.1. pct. 3 din HCL 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localității, precum și constatarea faptelor ce constituie contravenții, potrivit căruia «neluarea măsurilor de salubrizare  și împrejmuire a terenurilor din intravilan de către proprietari sau administratori reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice»”.

Singura măsură concretă luată până în prezent a fost aplicarea unei benzi de avertizare a pericolului, care a fost şi ruptă între timp.

tudor_vladimirescu-3

sursa telegrama.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *