logo
RNTV Live

O alertă cu bombă la Versailles! Palatul a fost evacuat pentru a cincea oară: Care este povestea din spatele acestor farse?

AA1imfTn
Constantin Corina

Cel puțin 18 persoane au fost arestate după ce un val de amenințări cu bombă a determinat evacuări în toată Franța

„Din motive de securitate, Palatul Versailles evacuează vizitatorii și se va redeschide imediat ce vor fi terminate verificările”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter). 

Informația a fost difuzată în jurul orei 12:40, iar un număr mare de turiști a fost văzut părăsind muzeul.

Palatul Versailles, Luvru, precum și școli, aeroporturi și spitale au fost luate ca tinta. Cei din spatele perturbării sunt în mare parte minori, spun autoritățile.

„În ciuda evacuărilor din ultimele zile și a anulării unui spectacol muzical de sâmbătă, 14 octombrie, Palatul Versailles nu a constatat nicio anulare a rezervărilor pentru spectacolele viitoare”, a adăugat biroul de presă. 

Amenințările vin într-un moment de tensiune crescută în Franța, după ce un profesor a fost înjunghiat mortal de un presupus jihadist săptămâna trecută la o școală din orașul Arras, din nordul orașului.

Înspăimântările de bombă au făcut ca Palatul Versailles să fie evacuat de patru ori în această săptămână, în timp ce Luvru din Paris a fost, de asemenea, obligat să evacueze mii de vizitatori sâmbăta trecută.

O serie de aeroporturi regionale au fost evacuate miercuri, inclusiv Lille, Nantes, Nisa și Toulouse, iar 11 aeroporturi au fost, de asemenea, afectate joi.

Franța a fost plasată în cea mai mare stare de alertă împotriva terorismului săptămâna trecută, după uciderea profesorului Dominique Bernard, în vârstă de 57 de ani. Suspectul, un fost elev, este cetățean rus de origine cecenă.

Școlile au fost, de asemenea, vizate de bombă. Numai șase licee din zona Toulouse au fost evacuate joi, iar la începutul acestei săptămâni elevilor dintr-o școală din Toulouse li s-a spus să treacă sub mesele lor când un pachet suspect a fost depistat în fața clădirii.

Ministrul Justiției Éric Dupond-Moretti i-a avertizat pe cei pe care i-a numit „mici glumeți” că vor fi „găsiți și pedepsiți”.

Autoritățile folosesc adrese IP și numere de telefon pentru a-i identifica pe cei responsabili. Apelarea unei false amenințări cu bombă este o crimă în Franța, care implică până la trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro (39.000 de lire sterline).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor