logo
RNTV Live

Numeroase amendamente au fost făcute la proiectele legilor Educației de la ministere și instituții obligatorii

7099084A-5285-46CE-8FBA-D9E8D38F2E46
Tudor Teodora

Proiectele de legi ale educației au strâns peste 400 de pagini de amendamente și propuneri de modificare din partea celor 13 ministere avizatoare și a instituțiilor de la care Ministerul Educației este obligat să obțină aviz pentru a putea propune Guvernului adoptarea. Potrivit surselor Edupedu.ro, cele mai multe amendamente au venit de la Ministerele Justiției și Finanțelor, 58 de pagini, respectiv 24.

Consiliul Economic și Social a făcut cele mai multe observații și recomandări – 154v de pagini pentru cele două proiecte de legi.

Consiliul Legislativ a transmis și el 135 de pagini de modificări, mai multe pentru proiectul legii învățământului superior (90) decât pentru proiectul de lege a învățământului preuniversitar (45).

Instituția responsabilă de redactarea actelor normative din punct de vedere al tehnicii legislative remarcă greșeli de scriere și gramaticale în cele două texte de lege. Astfel, Ministerul Educației ar trebui să revizuiască tot ce a scris – „este necesară revizuirea în ansamblu a proiectului”, fiind date exemple de virgule între subiect și predicat, dezacorduri între diferite părți de propoziție și alte asemenea greșeli.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe detalii aici: Peste 400 de pagini de amendamente la proiectele legilor Educației de la ministere și instituții obligatorii în procesul de avizare – surse / Sunt semnalate inclusiv greșeli de scriere, erori gramaticale, dezacorduri și virgule între subiect și predicat

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor