logo
RNTV Live

Număr tot mai mare de șoferi prinși băuți la volan

Mihai Constantinescu

Număr tot mai mare de șoferi prinși băuți la volan

Prahova se încadrează intr-o statistica îngrijorătoare, când vine vorba de siguranță traficului rutier, pe șoselele din județ. Astfel, tot mai mulți șoferi sunt prinși beți sau drogați la volan de către polițiștii rutieri.

Număr tot mai mare de șoferi prinși băuți la volan

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri prahoveni s-au aflat pe drumurile publice din județ, și au controlat mai mulți  conducători auto care nu respectă prevederile legale ce vizeaza circulația pe drumurile publice, dar și aceia dintre ei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. Mai mulți șoferi verificați se urcasera băuți la volan. Este și cazul unui șofer de 63 de ani, care a fost tras pe dreapta la Targsoru Vechi. La testarea cu etilotestul a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

Un alt caz este al unui tânăr de 26 de ani, surprins în trafic în comuna Filipeștii de Pădure. Si în situația sa aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Ploiești, un tânăr de 23 de ani a băut, s-a urcat la volan, a pierdut controlul volanului și a acroșat doua masini parcate. Avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tanar de 19 ani a fost depistat pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest, în timp ce se afla la volan, pe o stradă din Floresti. Toți aceștia s-au ales cu dosare penale și vor da socoteala în fata oamenilor legii.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor