logo
RNTV Live

NUMĂR MARE DE ȘACALI ÎN PRAHOVA

Barbuceanu Nicoleta

Numărul șacalilor a crescut semnificativ în Prahova. În mod natural, singurii prădători ai acestor animale sunt lupii care se află în inferioritate numerică pe teritoriul județului. În acest context, cota de vânătoare pentru această specie neprotejată a fost mărită.

Tot mai mulți șacali au ajuns și s-au înmulțit în România. Aceste animale se deplasează pe distanțe mari și vin chiar și din țările vecine.

Problema este că la nivelul județului Prahova există o populație de aproximativ 140 de lupi și 500 de șacali. Aceștia din urmă sunt periculoși doar pentru animalele mici. Un șacal poate ajunge la o greutate de aproximativ 10- 12 kilograme.

În ciuda numărului mare de șacali, în Prahova nu s-au constatat pagube cauzate de aceștia. Chiar și așa cota de vânătoare a fost crescută la această specie, fiind emise autorizații pentru vânarea a 306 exemplare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor