logo
RNTV Live

Nu mai cere bani de buzunar părinţilor. Vezi ce afacere a dezvoltat un tânăr de 16 ani din Ploieşti!-Video

13001188_1072612879478669_2362206137606443677_n
Raluca Eparu

Un adolescent de 16 ani din Ploieşti iese din tiparele generaţiei sale, care caută mai mult distracţia şi nu are trasat un drum clar spre succes. Radu Tudoroiu este elev în clasa a X-a la CN. Al.I. Cuza din Ploieşti şi de un an spune că nu mai cere bani părinţilor pentru nevoile sale zilnice. Asta de când s-a gândit că poate fi independent financiar cu eforturi mici, dar multă creativitate. Radu confecţionează brăţări din pietre semipreţioase şi le vinde colegilor şi prietenilor.

Pe Radu l-am cunoscut la “Târgul de primăvară” organizat de CN I.L. Caragiale, unde venise să-şi vândă brăţările. Alături de el, mai mulţi colegi îi făceau „galerie”. Mi-a explicat cum a făcut brăţările. Cu pietre semipreţioase, cu împletituri, toate foarte frumoase, dar ce este şi mai frumos este planul tânărului de doar 16 ani. Vrea să fie independent financiar, pe cât posibil, de părinţii lui şi chiar dacă din vânzarea bijuteriilor nu scoate aşa de mulţi bani, este un început.

Ideea i-a venit acum un an, de pe internet, unde urmărea canalurile unor vloggeri şi după ce a făcut primele brăţări a avut semnale pozitive din partea colegilor aşa că  a continuat. Evident, colegii sunt şi principalii clienţi.

Pietrele sunt cumpărate prin comenzi de pe internet, din ţară sau din afară, iar preţul brăţărilor diferă în funcţie şi de preţul acestor pietre.

Radu vrea să-şi facă un PFA pentru că ştie că legea îi permite să facă asta la vârsta lui dacă are un asociat din familie şi e bucuros că părinţii sunt mândri de el şi îl susţin.

Planurile de viitor nu includ neapărat această afacere, ci mai degrabă studierea într-o altă ţară a antreprenoriatului sau a ştiinţelor politice sau a dreptului. În Franţa sau în Anglia, nu s-a hotărât încă, dar mai are timp.

La şcoală, Radu face excelenţă la franceză şi merge cu profesorul său, Mircea Baganagiu, în stagii de pregătire în Franţa, unde studiază cu profesori de acolo şi se acomodează cu civilizaţia şi cultura franceză. A fost anul trecut în noiembrie şi acum se pregăteşte să plece în martie anul viitor încă o dată.

Afacerea cu brăţările este mai mult decât câştigul banilor de buzunar. Radu a învăţat să-şi prezinte produsele şi să se promoveze, ceea ce este foarte important.

preluare prahovaeconomica.eu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor