logo
RNTV Live

Nu începeţi minivacanţa cu stângul!Alegeţi rute alternative spre mare sau munte

aglomeratie spre munte
Mihai Constantinescu

Nu începeţi minivacanţa cu stângul!Alegeţi rute alternative spre mare sau munte.

A devenit deja obişnuiţă ca în zilele de sărbătoare drumul spre munte sau spre mare să fie aglomerat şi să se circule bară la bară, spre disperarea turiştilor care se lovesc mereu şi mereu de aceeaşi problemă.

Oamenii legii atrag atenţia că, în următoarele ore, este posibil ca traficul să se aglomereze pe DN 1 Ploieşti – Braşov şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Pentru a evita situaţia neplcută de stat în coloană de maşini ore întregi, este recomandat şoferilor să folosească variante alternative către Braşov şi Sinaia, respectiv DN 1A, prin Cheia, şi DN 7, prin Târgovişte.

Turiştii pot apela la  rute alternative: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, către Braşov şi DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

„În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov, mult mai uşor decât pe traseul DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal – DN73A Predeal – Râşnov – DN73 Râşnov – Bran – Moeciu”, precizează Poliţia.

Pe Autostrada Soarelui poate să apară aglomeraţie în staţia de taxare de la Feteşti.

„Pentru evitarea situaţiilor neplăcute cauzate de numărul mare de şoferi care doresc să plătească taxa respectivă la casele staţiei, în sistem cash, recomandăm ca plata să se facă prin sistemele electronice. În acest sens, precizăm că taxa se poate plăti şi prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Şoferii trebuie să ţină seama că pot trece prin staţie liber, cu condiţia ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00.”, mai precizează Poliţia.

sursa http://stirileproprahova.ro/politistii-recomanda-rute-alternative-spre-munte-si-respectiv-spre-litoral/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor