logo
RNTV Live
tymbark

Nu îl votați pe Ron DeSantis: îndemnul președintelui mexican pentru americanii de origine hispanică

Andres Manuel Lopez Obrador
Dumitrache Catalina

Andres Manuel Lopez Orador, președintele mexicam i-a îndemnat joi pe cetăţenii americani de origine hispanică să nu-i acorde niciun vot guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis. Acesta este contracandidatul lui Donald Trump în alegerile primare din Partidul Republican, iar ele vor decide cine va fi candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

,,Sper că hispanicii din Florida să se trezească şi să nu-i acorde niciun vot”, declară Lopez Obrador în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

,,Să nu se voteze pentru cei care îi urmăresc pe migranţi, pentru cei care nu-i respectă pe migranţi”, explică preşedintele mexican.

Ron DeSantis, care se numără printre contracandidaţii fostului preşedinte Donald Trump în alegerile primare republicane, şi-a întărit influenţa în cadrul dreptei american prin politici foarte conservatoare asupra educaţiei, avortului şi imigraţiei.

În timpul lansării candidaturii sale, miercuri, pe Twitter, el a propus ,,închiderea frontierei” între SUA şi Mexic.

Mii de migranţi sunt blocaţi la frontieră de partea mexicană, în speranţa de a putea intra legal în SUA.

Câştigătorul din alegerile primare republicane se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales de Partidul Democrat, foarte probabil preşedintele în exerciţiu Joe Biden, care şi-a anunţat candidatura pentru realegere.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor