Noul președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România: Dr. Florin Lăzărescu

Dr-Florin-Lazarescu-e1701694844998-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) va avea un nou președinte, ales prin voturile exprimate în cadrul alegerilor. Dr. Florin Lăzărescu a fost ales în funcția de președinte al Colegiului, cu un mandat de patru ani, obținând 79,67% din totalul voturilor exprimate de membrii Adunării Generale Naționale a CMSR, conform unui comunicat trimis către 360medical.ro.

Competiția pentru funcția de președinte al CMSR a avut doi candidați: dr. Florin Lăzărescu și dr. Nicolae Cazacu. Dr. Florin Lăzărescu a primit 98 de voturi, în timp ce dr. Nicolae Cazacu a obținut 25 de voturi.

Dr. Florin Lăzărescu deține funcția de secretar general al Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD), organism pe care anterior l-a condus în calitate de președinte, fiind, de asemenea, membru fondator și secretar general al Societății de Stomatologie Estetică din România (SSER).

Noul președinte al CMSR își propune consolidarea poziției Colegiului în relația cu entitățile decizionale interne și internaționale, având ca scop protejarea drepturilor și intereselor profesionale ale medicilor stomatologi din România.

Printre obiectivele anunțate de noul președinte se numără facilitarea accesului tuturor pacienților români la serviciile stomatologice și clarificarea regulilor și normelor profesiei.

“Este imperativ ca CMSR să aibă un rol proactiv în cadrul comunității și să interacționeze atât cu instituțiile de stat din România, al căror sprijin loial ne dorim, cât și cu partenerii internaționali. Dorim să implementăm schimbările necesare și să ne asigurăm că acestea vor fi durabile,” a declarat dr. Florin Lăzărescu, citat în comunicat.

Urmare a alegerilor, Biroul Executiv Național al CMSR este compus din: dr. Florin Lăzărescu (președinte), asoc. prof. dr. Bogdan Bâldea, dr. Rareș Buduru, șef lucr. dr. Luminița Oancea, dr. Smărăndița Păcuraru (vicepreședinți), dr. Dan Căminescu (secretar general) și dr. Mariana Cărămidă (trezorier).

Procedura alegerilor la nivel național în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi a constat în depunerea candidaturilor pentru funcțiile din Biroul Executiv Național la Comisia Electorală Centrală în 21-22 noiembrie 2023, iar scrutinul s-a desfășurat în 28 noiembrie 2023.

În luna septembrie, mai multe asociații profesionale ale medicilor stomatologi din România au cerut intervenția Guvernului pentru a permite prezența observatorilor la procesul electoral pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Fosta conducere a CMSR a fost implicată într-un scandal în vara acestui an, după ce a emis două decizii contestate care au generat proteste în rândul medicilor stomatologi, limitând dreptul la practică liberă. Ca urmare a protestelor, conducerile Colegiului au retras aceste decizii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor