logo
RNTV Live

Noul președinte al Băncii Europene de Investiții: Nadia Calvino (Spania)

52428368895_75bf4b8612_k-640×400
Andrei-Vlăduț Gușter

Uniunea Europeană a anunțat vineri că a numit-o pe Nadia Calvino din Spania în funcția de președinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

BEI, instituție financiară crucială în cadrul UE, se ocupă de acordarea unor împrumuturi de miliarde de euro destinate proiectelor ample de infrastructură în Europa. În prezent, BEI câștigă în importanță, deoarece se preconizează că va juca un rol esențial în reconstrucția Ucrainei și în finanțarea proiectelor legate de climă în anii următori.

Această instituție joacă un rol vital în susținerea inițiativelor care vizează dezvoltarea economică și creșterea durabilă în regiune. Prin desemnarea Nadiei Calvino ca președinte, se subliniază importanța și influența BEI în direcționarea investițiilor și a sprijinului financiar pentru inițiativele-cheie din cadrul UE.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor