Noul Guvern intenţionează să taie impozitul pe veniturile IT-iştilor cu studii medii

Noul Guvern vrea să extindă, din anul 2017, eliminarea impozitului de 16% pe veniturile lucrătorilor din tehnologia informaţiei (IT) şi la cei cu studii medii, conform programului de guvernare depus la Parlament.

“Pentru a încuraja dezvoltarea sectorului IT&C, a fost eliminat impozitul pe venitul IT-știlor cu studii superioare. Această măsură, împreună cu o creștere economică susținută a României, a făcut ca, în ultimii 2 ani, ponderea în PIB a sectorului IT din România să o depășească pe cea a agriculturii și să fie în jurul valorii de 6%. Începând cu 2017, propunem extinderea neimpozitării venitului și pentru IT-stii cu studii medii, dar și pentru medici și toți cei care lucrează în cercetare. În felul acesta IT-ul, cercetarea și sănătatea vor deveni domeniile care vor putea să aibă cea mai mare creștere în cazul contribuției acestora la PIB”, se arată ân programul Guvernului Grindeanu, investit în funcţie miercuri.

citeşte mai multe pe http://www.startupcafe.ro/stiri-taxe-21511476-impozit-2017-guvern-grindeanu-programatori-salariu-venit.htm

usrplus
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here