Noua soluție găsită în școli pentru a scădea obezitatea la minori

angajare

Mexic, țara cunoscută pentru ratele sale alarmante de obezitate, găsesc o nouă modalitate de a scădea rata obezității, în fiecare clasă se instalează noi șiruri de pupitre școlare și elegante, echipate cu pedale de bicicletă care le permit elevilor să învețe în timp ce fac exerciții fizice ușoare și ard calorii, informează Reuters, transmite RADOR.

Noile pupitre cu bicicletă oferă beneficii chiar dincolo de exercițiile fizice deja pentru elevii unui liceu de la periferia orașului aglomerat Monterrey. Reimy Rodriguez, în vârstă de 13 ani a declarat că atunci ” când suntem activi din punct de vedere fizic, ne ajută și să ne menținem concentrarea. Este, de fapt, incredibil”. O treime dintre mexicani sunt obezi, conform statisticilor, și pe măsură ce copiii înaintează în vârstă, mulți dintre ei adună kilograme în plus. Recent, un studiu național, a arătat că dintre copiii sub 5 ani aproximativ 8% sunt supraponderali sau obezi, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, procentul crește la aproape 19%. Directoarea unei școli, Sanjuanita Garcia, subliniază beneficiile pupitrelor dotate cu biciclete post-pandemice, îndeosebi pentru băieții vulnerabili la creșterea excesivă în greutate: „După ce am revenit la orele de curs în clase, am început să observăm că băieţii noştri sunt mult mai anxioşi şi am observat că obezitatea a crescut vertiginos”. Sanjuanita Garcia a adaugat și faptul că aceaștia încercă să ”desființeze problema” cu acest proiect.

Un astfel de birou bicicletă costă 142 dolari.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (10) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Obezitatea la minori este în creștere: soluție inedită găsită chiar la școală – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here