logo
RNTV Live

Noua platformă pentru informarea tinerilor despre drepturile lor la locul de muncă

9F173E53-1801-481C-8ED6-55B9731583B9
Tudor Teodora

cedrepturiam.ro, o nouă platformă creată cu scopul de a ajuta tinerii să înțeleagă drepturile pe care le au la locul de muncă, a fost inaugurată.

”Ne dorim să prezentăm elevilor informațiile pe care nu le primesc la școală, le oferim resursele necesare să se auto-organizeze și să propune ei soluția, ala cum o văd ei, așa cum cred ei că ar fi cel mai bine și fără a încărca și mai mult programa școlară”, susține inițiatoarea platformei, Asociația Politeia.

Acesta este rezultatul proiectului ”Elevi activi = viitori cetățeni activi și lucrători respectați”, proiect derulat de Asociația Politeia în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Inspectoratul Școlar Judeţean Ialomiţa, Inspectoratul Școlar Județean ILFOV, Liceul Tehnologic „Pamfil Seicaru” – Ciorogarla și Sindicatul IT Timișoara (SITT).

Platforma poate să fie accesata gratuit și propune tinerilor în căutarea unui loc de muncă o serie de materiale informative despre legislația în vigoare, acte tipizate  sau chiar sfaturi din partea specialiștilor.

Mai mult decât atât, studiul ”Tinerii și piața muncii din România. Provocări, așteptări și cunoașterea drepturilor la locul de muncă” poate să fie analizat pe această platformă și oferă o privire generală despre nivelul de informare și pregătire a tinerilor când intră pe piața muncii despre drepturile lor. 

”Puțini dintre tinerii care urmează să devină, în scurt timp, angajați, știu răspunsul la această întrebare. Mulți nici nu ajung să își pună întrebarea decât când e deja târziu. Asta și pentru că răspunsurile nu se găsesc deloc în programele școlare, iar atunci când ajung să aibă un loc de muncă, tinerii nu au fost „echipați” cu informațiile și cunoștințele necesare pentru a-și cunoaște și apăra drepturile”, scrie în platformă.

Platforma a fost construită în jurul unui proiect care are la bază tema drepturilor la locul de muncă și își propune să fie un instrument care să vă aducă măcar cu un pas mai aproape de a fi elevi și cetățeni informați în acest domeniu. 

”De aici puteți afla care vă sunt drepturile, dintr-o serie de articole scrise de experți în domeniu și aveți la dispoziție un instrument prin care vă puteți organiza pentru a vă susține cauza, fie că e vorba despre campania pe care o desfășurăm acum sau alta pe care veți vrea să o desfășurați voi”, este prezentat proiectul.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: ”Ce drepturi am”, o nouă platformă pentru tineri care le oferă informații despre drepturile lor la locul de muncă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor