logo
RNTV Live

Nou record: cresc prețurile la cafea din cauza vremii nefavorabile

-1265878932
Andrei-Vlăduț Gușter

Vineri, 9 iunie, prețurile cafelei robusta au atins un nivel record. De acum, cumpărătorii vor avea de plătit în plus pentru o ceaşcă de cafea.

El Nino este fenomenul meteorologic asociat de obicei cu creşterea temperaturilor la nivel global, a început oficial şi este de aşteptat să se „intensifice treptat” în lunile următoare, transmite Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA (NOAA).

Încă de vineri, la Bursa de la Londra, cotaţiile futures la cafea au urcat până la 2.790 de dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel de la debutul acestui contract în urmă cu 15 ani. În plus, diferenţa de preţ dintre cafeaua cu livrare în luna septembrie şi contractul pentru luna noiembrie a ajuns până la 91 de dolari pe tonă la ICE Futures Europe, cea mai mare diferenţă înregistrată vreodată.

Kona Haque, director de cercetare la firma de consultanţă ED&F Man: „Peste tot stocurile sunt foarte mici. Piaţa împinge preţurile la un nivel care îi va stimula pe brazilieni să exporte mai multe boabe cafea conilon.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor