logo
RNTV Live

Nou-nascutii de la Maternitatea Ploiești, tinuti in incubatoare, pentru a nu suferi de frig/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Nou-nascutii de la Maternitatea Ploiești, tinuti in incubatoare, pentru a nu suferi de frig

Problema lipsei apei calde si a caldurii de la Ploiesti se rasfange grav in cazul spitalelor din municipiu, care nu au centrale proprii. Asa se face ca managerii sunt nevoiti sa gaseasca diverse solutii, atat cat le permite legea. La maternitatea din oras, spre exemplu, nou-nascutii sunt tinuti in incubatoare, pentru a nu suferi de frig. In cazul Spitalului Judetean de Uargenta si a sectiei exterioare de boli infectioase se folosesc aere conditionate, pentru ca bolnavii sa aiba cat de cat un climat normal. Directorii unitatilor medicale se gandesc la investitii pentru viitor, ca in cazul unei astfel de avarii sa nu lase pacientii sa inghete de frig. Intre timp, ploiestenii, satui de atat de multe promisiuni, asteapta cu nerabdare ca aceasta situatie sa fie rezolvata

Nou-nascutii de la Maternitatea Ploiești, tinuti in incubatoare, pentru a nu suferi de frig

Ploiestiul anului 2022, materinitatea din oras! Din cauza lipsei agentului termic directorii unitatii medicale au apelat la tot felul de solutii, pentru a proteja nou-nascutii. Sunt tinuti in incubatoare, pentru a nu suferi de frig.

Daca problema apei calde a fost rezolvata cu ajutorul panourilor fotovoltaice, ori prin montarea unor boliere, inca de la debutul crizei agentului termic, managerii spitalelor s-au temut de perioada friguroasa. Li s-a promis ca lucrurile se vor rezolva, insa au fost pusi in fata faptului implinit.

La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti caldura in saloane este asigurata prin intermediul unor aparate de aer conditionat. Sunt prevazute cu invertoate. La fel se intampla si in cazul sectiei externe de boli infectioase. Celelalte au centrale proprii, care isi pot asigura caldura in imobile. De teama unor viitoare perioade in care agentul termic sa nu poata fi livrat directorii de spitale demareaza proiecte pentru a asigura independa energetica a unitatilor medicale.

Despre o data anume de la care va fi pornit sistemul de termoficare nu poate fi vorba. Primarul municipiului Ploiesti, Andei Volosevici a lansat in spatiul public o informatie potrivit careia “in curand ploiestenii vor beneficia de apa calda si caldura “.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor