Nou atac al câinilor de la Lacul Morii: o femeie a sărit peste dig!

angajare

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) dezvăluie faptul că, pe 14 februarie, doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Deși unul dintre animale nu avea microcip, oamenii legii nu au dat nicio amendă.

Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, scrie Adevărul. Victima a povestit pentru ASPA că, atunci când câinii au văzut-o pe dig cu animalul de companie, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

Panicată, deși un cetățean care se plimba i-a sărit în ajutor, femeia s-a refugiat dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare, întrucât cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa, potrivit sursei citate.

Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kilograme fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi. Câinii de luptă au fost apoi capturați în siguranță de ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.

După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu. Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roșu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși”, conform celor de la ASPA.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here