logo
RNTV Live

Noi scumpiri în rândul alimentelor. Inflația continuă să crească

bani-inflatie
Ștefan Petre

Prețurile alimentelor din luna februarie au fost mult peste cele înregistrate în ianuarie. Legumele și fructele s-au scumpit cel mai mult, acestea fiind cumpărate la un preț mai mare din străinătate.

Noile statistici oficiale spun că diferența prețurilor din cele două luni este de peste 1%, în ultimul an acestea crescând cu peste 15%. Cu toate acestea, diferențele sunt mult mai mari când vine vorba de electricitate și produsele alimentare de bază.

Drept exemplu avem zahărul, ce s-a scumpit în ultimul an cu PESTE 60%. În rândul marilor diferențe se încadrează și prețul untului unde vedem o diferență de 45%. Ouăle, margarina, cartofii și produsele lactate înregistrează o scumpire cu 35%.

De la tarabe și până la marile lanțuri de supermarketuri, prețurile legumelor și fructelor importate sunt mult mai mari decât cele românești.

Când vine vorba de utilități, cheltuielile au crescut remarcabil chiar dacă sunt plafonate de stat. Avem creșteri de 40% la gaze și 30% la electricitate. Banca Naţională susţine totuși că am putea ajunge la o inflaţie de 7% spre finalul acestui an şi chiar de 4% în 2024.

Sursă: Observator News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor